Jeśli jest więcej niż jedna osoba w gospodarstwie domowym, która chciałaby słuchać lub czytać Storytel z własnego urządzenia w tym samym czasie, nasz plan subskrypcji Storytel Family będzie dla Ciebie najbardziej odpowiedni.
Każda z tych osób loguje się na własne konto, korzystając z własnego unikalnego adresu e-mail, i ma własną prywatną półkę z książkami. Subskrypcja jest jednak zarządzana i opłacana przez jedną osobę.
Kroki opisane w dalszej części artykułu można wykonać dopiero po rozpoczęciu subskrypcji Family.
Nie masz u nas subskrypcji, ale chciałbyś ją rozpocząć? Przejdź tutaj, aby dowiedzieć się więcej o tym, jak rozpocząć subskrypcję.
Masz u nas subskrypcję, ale chcesz zmienić ją na subskrypcję Family?Przejdź tutaj, aby dowiedzieć się, jak zmienić subskrypcję.
Wysłanie zaproszenia
Możesz zaprosić członków rodziny do dołączenia do subskrypcji rodzinnej za pośrednictwem naszej strony internetowej.
Aby wysłać zaproszenie, wykonaj poniższe czynności:
- Zaloguj się na swoje konto na naszej stronie internetowej.
- Kliknij Zarządzaj członkami rodziny.
- Kliknij Dodaj użytkownika.
- Skopiuj link z zaproszeniem.
- Udostępnij link z zaproszeniem w dowolny sposób osobie, którą chcesz zaprosić do subskrypcji rodzinnej.
Pamiętaj, że po skopiowaniu linku i zamknięciu okna nie będzie on już nigdzie widoczny. Jeśli nie skopiowałeś go poprawnie lub nie zapisałeś, możesz po prostu ponownie kliknąć Dodaj użytkownika, aby uzyskać nowy link z zaproszeniem do udostępnienia.
Zaakceptuj zaproszenie
Po otrzymaniu i kliknięciu linku z zaproszeniem zobaczysz opcje zalogowania się na swoje istniejące konto Storytel lub utworzenia nowego konta. Jeśli zdecydujesz się zalogować na swoje istniejące konto, zachowasz swoją półkę z książkami i historię odsłuchań.
Wybierz opcję, która Ci odpowiada, i przystąp do planu rodzinnego.
Jeśli nie widzisz tych opcji, upewnij się, że nie jesteś zalogowany na niewłaściwym koncie na stronie internetowej. Jeśli jesteś zalogowany na niewłaściwym koncie, wyloguj się przed ponownym kliknięciem linku z zaproszeniem.
Pamiętaj, że podczas realizacji zaproszenia do planu rodzinnego nie będziesz proszony o podanie żadnych danych dotyczących płatności.
Jeśli zdecydujesz się zalogować na istniejące konto i masz subskrypcję, która została uruchomiona za pośrednictwem naszej strony internetowej, Twoja subskrypcja zostanie anulowana po zaakceptowaniu zaproszenia.
Zaakceptowanie zaproszenia jest niemożliwe
Upewnij się, że nie jesteś zalogowany na niewłaściwym koncie Storytel na naszej stronie internetowej. Jeśli tak jest, wyloguj się i spróbuj ponownie.
Link z zaproszeniem wygasa po trzech dniach od momentu jego utworzenia. Jeśli minęły więcej niż trzy dni, osoba, która wysłała zaproszenie, może utworzyć nowy link z zaproszeniem do udostępnienia.
Jeśli masz już u nas subskrypcję, możesz natychmiast dołączyć do subskrypcji rodzinnej tylko wtedy, gdy subskrypcja została rozpoczęta na naszej stronie internetowej (a nie za pośrednictwem partnera lub aplikacji).
Jeśli subskrypcja nie została rozpoczęta na stronie internetowej, musisz najpierw anulować bieżącą subskrypcję i poczekać, aż cały okres subskrypcji dobiegnie końca, zanim będziesz mógł dołączyć do subskrypcji rodzinnej. Jak anulować subskrypcję.
Pamiętaj, że wszyscy członkowie muszą znajdować się w tym samym kraju, aby móc korzystać z subskrypcji rodzinnej. Jeśli nie można zaakceptować zaproszenia, może to być przyczyną.
Nie można słuchać w tym samym czasie
Jeśli nie możesz słuchać w tym samym czasie, być może ktoś nie zaakceptował zaproszenia lub jesteś zalogowany na tym samym koncie w aplikacji.
Kliknij tutaj, aby zalogować się na swoje konto na naszej stronie internetowej. Pamiętaj, że to administrator subskrypcji rodzinnej powinien się zalogować.
Kliknij Zarządzaj członkami rodziny. Tutaj możesz sprawdzić, kogo zaprosiłeś do subskrypcji rodzinnej i czy osoby te zaakceptowały zaproszenie.
Jeśli wszystko wygląda tak, jak powinno, upewnij się, że wszyscy jesteście zalogowani na swoje konta Storytel przy użyciu własnych, unikalnych adresów e-mail w aplikacji. Można to sprawdzić w aplikacji w sekcji Profil > Ustawienia > Konto.
Jeśli ktoś nie jest zalogowany na swoje konto, może wylogować się i zalogować ponownie do aplikacji.
Usuwanie użytkownika z subskrypcji Family
Możesz zarządzać użytkownikami w ramach subskrypcji rodzinnej na naszej stronie internetowej. Wykonaj poniższe czynności:
- Kliknij tutaj, aby zalogować się na swoją stronę konta na naszej stronie internetowej.
- Kliknij Zarządzaj członkami rodziny.
- Wybierz użytkownika, którego chcesz usunąć z subskrypcji, klikając Usuń. Osoba zarejestrowana na usuniętym koncie otrzyma wiadomość e-mail z informacją, że została usunięta z planu subskrypcji.
Opuszczanie subskrypcji Family
Jeśli zostałeś zaproszony jako gość do subskrypcji rodzinnej, ale chcesz opuścić tę subskrypcję, wykonaj poniższe czynności:
- Kliknij tutaj, aby zalogować się na swoje konto na naszej stronie internetowej.
- Kliknij Subskrypcja. Kliknij ponownie Zarządzaj.
- Kliknij Anuluj subskrypcję, jeśli chcesz tylko zrezygnować z subskrypcji.
- Jeśli chcesz rozpocząć własną subskrypcję, możesz zamiast tego wybrać opcję Zmień subskrypcję i postępować zgodnie z instrukcjami.